Prešovský kraj chce už len dve z jedenástich škôl v prírode

27.05.2004 Celý región

Prešovský samosprávny kraj (PSK) chce mať vo svojej správe len dve z doterajších 11 zariadení škôl v prírode (ŠvP). Podľa vyjadrenia vedúceho úradu PSK Alexa...
Prešovský samosprávny kraj (PSK) chce mať vo svojej správe len dve z doterajších 11 zariadení škôl v prírode (ŠvP). Podľa vyjadrenia vedúceho úradu PSK Alexandra Ernsta na tlačovej konferencii 26. mája by od 1. januára 2005 mali byť pod krajskou samosprávou ŠvP J. J. v Tatranskej Lomnici a ŠvP Detský raj v Tatranskej Lesnej.

Všetky ostatné ŠvP chce PSK predať, v horšom prípade prenajať. Definitívne sa o tejto otázke rozhodne na júnovom zasadnutí zastupiteľstva PSK. Vedenie vyššieho územného celku musí potom podniknúť aj kroky smerom k vedeniu rezortu školstva a požiadať o vyradenie zariadení zo siete.
Dôvodom k radikálnemu kroku je nedobrá ekonomická situácia v školách. Dovedna je v nich vyše 850 ubytovacích miest a za prvé štyri mesiace t. r. boli využité na vyše 70 percent. \"Ak by bolo lepšie ich využitie, tak ich nerušíme, \" povedal Ernst. Na margo výberu dvoch zariadení povedal, že rozhodla o tom ich lokalizácia vo Vysokých Tatrách a že sú \"dobré\".
Podmienkou pre nového nadobúdateľa zariadenia bude prevziať pracovno-právne záväzky súčasných zamestnancov ŠvP. V každej je ich od osem do 10.

(jj)
 

Vyberte región